Villbåstingen 2023

Søndag 15.januar er det igjen klart for Villbåstingen, og i år krydres programmet med den offisielle åpningen av vårt nye anlegg Trøgstad Sparebank Is-Arena. Vi kan dermed feire nytt anlegg og den 30.Villbåstingen gjennom tidene og ønsker absolutt alle som ønsker å delta velkommen, uavhengig av erfaring og alder!

Slik så det ut sist vi arrangerte Villbåstingen

Konseptet Villbåstingen har bestått siden 1993, og opplegget er ganske greit: alle har 4 klokketimer til disposisjon til å gå så mange runder som mulig rundt banen – kun avbrutt av en halvtimes vanningspause og eventuelle andre stopp en selv måtte trenge. Alle deltakere teller runder selv og leverer sine runder i sekretariatet, og vi har selvsagt kiosken og klubbhuset åpent under hele arrangementet.


Som i skøyteverdenen for øvrig ligger det en god base med talldata i registrene man kan leke med når det arrangeres skøyteløp, og vi viker ikke fra normalen her:

 • Siden første gang arrangementet ble gjennomført i 1993 har vi registrert 1473 unike deltakere som til sammen har nedlagt 122154 runder på 3647 deltakelser.
 • I snitt har det vært 125 deltakere hvert år og deltakerne går i snitt 34 runder når de stiller til start.
 • På kvinnesiden har Daniela Verheyleweghen flest runder totalt på sine 20 deltakelser – 3049 runder. Herresiden er like bak, bestemann Robert Teig har 2867 runder – riktignok med en deltakelse mindre enn Daniela.
  Disse deltakerne leverer altså i overkant av 150 runder i snitt pr.arrangement, og med 4 disponible timer gir det ca 37,5 runde i timen med en rundetid på drøyt 1,5 minutt.
 • Flest deltakelser har Tove Pålerud Sæterdal som har vært med hvert eneste år siden oppstart! Med det har hun før årets arrangement 29 deltakelser, mens Petter Ole Kirkeby ligger like bak med 28.

Anlegget slik det står i dag

Siden vi i år har celebre gjester i forbindelse med åpningen av anlegget er programmet noe utvidet – se nederst i denne saken. Vi ønsker oss mange deltakere til hovedarrangementet, og oppfordrer alle som er nysgjerrige på åpningsseremonien og oppvisningsløpet med landslagsløperne til også å ta med seg skøytene selv og få sine runder lagt til i statistikken, samt å la de yngste delta i det inkluderte Miniløpet. Det er ikke hvert år man kan gå på samme is som verdenseliten i Båstad!

Har du ikke skøyter sier du? Vi har fortsatt noen utleieskøyter igjen på klubbhuset, men vi får også besøk av Robito.no som har med seg et godt utvalg av utstyr som selges på utsiden av klubbhuset, så her er det muligheter til å prøve for de aller fleste.

Program

 • 10:00: Påmelding starter og pågår under hele arrangementet. Henvendelse i den gule sekretariatbua ute i hallen eller i klubbhuset.
 • 10.30: Villbåstingen starter.
 • 11:30: Miniløp for de yngste på oppløpssiden
 • 12:30 Offisiell åpning av Trøgstad Sparebank Is-Arena
  – Velkomst ved leder i Båstad IL Skøyter, Finn Lunde.
  – Leder av prosjektgruppa for anlegget – Kai Fjeld – presenterer prosjektet.
  Taler og snorklipping:
  – Hovedsponsor Trøgstad Sparebank v/banksjef Lars Erik Dingstad-Eriksen.
  – Norges Skøyteforbund v/visepresident Eivind Solberg.
  – Viken Fylkeskommune v/Cecilie Agnalt.
  – Indre Østfold kommune v/ordfører Saxe Frøshaug.

  – Oppvisningsløp: Ragne Wiklund og Sander Eitrem fra skøytelandslaget går 3000m

 • 13:30: Villbåstingen fortsetter
 • 15:30: Stevneslutt med premieutdeling i klubbhuset. Gavebord trekkes blant deltakerne og det deles ut premier for deltakere som har nådd milepæler.