Offisiell åpning av Trøgstad Sparebank Is-Arena


Søndag 15.januar arrangeres Villbåstingen 2023, og i den forbindelse inviterer Båstad IL Skøyter til offisiell åpning av Trøgstad Sparebank Is-Arena, i pausa på mosjonsløpet som starter klokken 10:30.

Anlegget har allerede vært i bruk noen uker, og skøytegruppa jobber på spreng for å få på plass alle store og små detaljer for at vi skal kunne kalle det ferdig. Den jobben vil fortsette en stund til, men vi er nå så langt på vei at vi ønsker å invitere sponsorer, forbund, samarbeidspartnere og ikke minst publikum til en åpningsseremoni og håper vi får besøk av enda flere enn de rundt 100 som bruker å delta på Villbåstingen.

Det vil bli taler og snorklipping med ordfører, representanter for fylkeskommunen, skøyteforbundet og vår hovedsponsor Trøgstad Sparebank – i tillegg til at representanter fra byggekomiteen vil fortelle om prosjektet og dets fremdrift.

For å krone arrangementet får vi besøk av Ragne Wiklund og Sander Eitrem fra skøytelandslaget, som begge senest i helga tok sølv i allround EM i Vikingskipet!
Ragne som den første norske kvinnelige løperen på pallen i allround-EM og Sander i sin debutsesong på landslaget!.
De to skal gå en 3000m etter at anlegget er offisielt åpnet, og med to løpere i verdenstoppen på seniornivå kan vi – om forholdene ligger til rette for det – få se banerekorder på distansen denne dagen.

For ordens skyld; banerekordene på 3000m i Båstad ble satt under junior-NM i 2010, og tilhører ingen ringere enn Ida Njåtun på damesiden med tida 4.31.72 , og Håvard Lorentzen på herresiden med tida 4.08,95.
Sanders personlige rekord er 3.44,60, mens Ragnes er på 3.55,51. Herrene går ikke 3000m i mesterskap, men Ragne vant distansen på lørdag under EM på tida 3.59,92 i Vikingskipet.


Det blir muligheter for bilder og en autograf eller to i klubbhuset etter endt oppvisningsløp, og som vanlig er kiosken åpen slik at en vaffel kan nytes mens man venter på å komme ut på isen igjen for å gå så mange runder som mulig før tiden er brukt opp.


Med disse høydepunktene på plass er det duket for et komplett arrangement i Båstad på søndag, og vi håper å se mange oppmøtte både til Villbåstingen og til åpningsseremonien. Vi kommer tilbake med mer nøyaktig tidsprogram i god tid før helga – nyheten om de gjestende landslagsløperne måtte bare slippes så snart som mulig!