Fullskala serieløp gjennomført

Torsdag kveld var isen vår igjen tilbake i prima tilstand i Trøgstad Sparebank Is-Arena. 26 skøyteløpere stilte til start i årets tredje serieløp. Vi har fått noen tilskudd til både rekruttgruppa og aldersbestemt-gruppa vår etter jul, og nykommerne viser daglig fremgang og registrerer nye båstadperser på hvert eneste serieløp.

Totalt klokka vi inn 28 båstadperser denne kvelden. Aurelia Lobe(9) var dagens eneste debutant og sto for to av dem på 100m og 500m, mens Tuva Krokeide(7) forbedret sine tider på samme distanser og viser at siste ukes trening på start og spurt har gitt resultater allerede.

Blant de aldersbestemte løperne var det også fremgang å spore denne kvelden. Albert Westgaard(12) gikk i par med Sondre Ruud Novak(13) på 500m – et par som var jevnt fra start til slutt. Kun 0,5 sekund skilte de to guttenes båstadrekorder før start og begge forbedret denne, med Sondre først på tida 1.00,55 og Albert like bak på 1.01,61.

Blant juniorene høvlet søsknene Leona og Adrian Grønnevik igjen av noen tideler på sine 500m og nærmer seg nå sine målsetninger for sesongen på distansen med tidene 1.01,22 og 44,39. I tillegg kom Oliver Østby seg under 55 sekunder på 500m for første gang med 54,24 og satte med det ny personlig rekord – 0,3 sekunder raskere enn hva han gikk på i Vikingskipet i februar 2022.

Til slutt tar vi med to gledelige gjensyn. Johann Jørgen Sæves har fått sesongen ødelagt av sykdom hittil men stilte til start på både 400m og 500m med tidene 31,44 og 38,54 – et drøyt sekund bak egen banerekord på 500m. Jørgen gikk siste distanse i par med Lars Marius Østreng Nes – en løper vi ikke har hatt på besøk på flere sesonger og som har blitt 27 år gammel. Lars Marius har vært med på treninger i det siste og gir god matching for våre eldste løpere – først i par med Jørgen og så i par med Bernard Benjaminsen (16) på 3000m – begge distanser gjennomført med stil.


Vi er nå i høysesong og mange av løperne våre viser hver uke at de blir raskere på isen. På Hamarlekene kommende helg kommer det etter alt og dømme til å bli satt flere personlige rekorder og med 19 båstadløpere på startstreken er det ikke umulig at det blir mange! Vi blir et følge på rundt 40 personer som skal på skøytestevne sammen og kommer garantert til å få muligheten til å bygge klubbsamhold og gi våre løpere den støtten de trenger for å gå gode skøyteløp.


Serieløpet er tilbake om en uke – da med enda flere funksjonærer og utstyr som skal drilles til LM2023, 10-12.februar.