Begivenhetsrik helg under oppseiling

Helg betyr normalt sett konkurransetid for skøyteløpere i januar måned – 13-15 januar 2023 er intet unntak. Mathias Myhrer reiser til Kristiansund for junior NM Sprint, mens Amalie Haugerud Teig reiser til Skien for å delta i 3.runde i Norgescup kortbane som en del av forberedelsene til European Youth Olympic Festival. Legger vi til Villbåstingen på hjemmebane søndag 15.januar med innlagt offisiell åpning av Trøgstad Sparebank Is-Arena så har de skøyteinteresserte litt av hvert å følge med på denne helga.

Junior-NM Sprint

Båstad IL Skøyter fikk to løpere med i uttaket til Norgesmesterskapet i sprint, men av sportslige årsaker går Amalie kortbane denne helga og Mathias reiser som eneste båsting til Arena Nordvest i Kristiansund. Mathias hadde en kjempesesong forrige vinter, men avsluttet den sesongen med et fall og en skade som ga en periode med rehabilitering. Derfor er det svært gledelig at han har blitt tatt ut til mesterskapet som går over to dager på nordvestlandet. Rankinglistene er lagt ut – vi ønsker Mathias lykke til og følger opp hans prestasjoner gjennom helga.

Norgescup 3 kortbane

Amalie er tatt ut til å representere Norge på kortbane i European Youth Olympic Festival(EYOF) som arrangeres i Italia 21-28 januar. Hun er derfor ønsket med i forberedelser til dette og deltar derfor i Norgescup kortbane denne helga før hun skal på pre-camp med Olympiatoppen 18-19.januar. Dette blir selvsagt en kjempeerfaring for Amalie, og fortsetter hun i sporet hun er inne i kan vi fort komme tilbake med flere gladsaker om en drøy uke.

Med seg til Skien har hun Maiken Nerstad Gundersen. Maiken var i Nederland tidligere i sesongen og representerte Norge i Special Olympics, og denne løperklassen er også invitert til Norgescup. Selvsagt stiller Maiken til start og vi håper både hun og Amalie kommer hjem med godfølelsen før resten av sesongen.

Villbåstingen

Våre øvrige løpere håper vi å se i Båstad-klær på isen på hjemmebane på søndag. Arrangementet som går av stabelen for 30.året på rad er godt planlagt og vi håper på deltakerrekord; den ble satt i 2016 med 203 deltakere.