Til utlandet for å finne is

Utenom sommerisen på Hamar i august er det ikke lett å finne isflater å gå på i sommerhalvåret. Heldigvis bor vi nære Sverige, og snaut 3 timer kjøring sørøstover ligger Vänersborg i sørenden av Väneren. Her er det et stort idrettssenter som huser mange ulike arenaer – deriblandt en innendørs bandybane.
Hit gikk ferden for 12 båstadløpere den første helga i september – deriblandt 3 rekrutter – og vi kunne virkelig få i gang sesongoppkjøringa.

En bandybane gir ikke fulle 400 meter med løpebane å gå på, men til gjengjeld får man mange og noe krappere svinger – noe som er veldig nyttig trening for alle skøyteløpere. Ledet av Finn Lunde, Hege Andersen og Per-Thomas Huth fikk våre løpere 4 økter på isen denne helga i tillegg til mye lek og morro i forbindelse med oppvarming i det som må kalles sommervær med over 20 grader i lufta utendørs.

Oppskriftsmessig nok klarte vi ikke å få samla hele gjengen til felles foto denne helga heller, til tross for at vi bodde samlet på Ursand Camping og tråkket oppå hverandre stort sett hele helga – men noen blide fjes fikk vi avbildet på sidelinja i Vänersborg Arena.
Sosialt var det hvertfall og spesielt våre aldersbestemte løpere fant igjen den gode tonen fra vinteren som gikk og har i dagene etter samlinga kommet godt i gang med sykkeltrening sammen med juniorene. Dette lover godt foran en sesong vi håper blir minst like god hjemme i Båstad som i fjor og som skal krones med LM på Leangen i Trondheim i februar.

Neste treningssamling for våre eldre løpere (aldersbestemt og oppover) kommer i høstferien da vi reiser til Vänersborgs naboby Trollhättan. 10 løpere har meldt seg på til den treningsleieren også og vi kan se løperne våre bli klare for en ny sesong!