Skøyteklubben forbereder seg godt til LM på skøyter 10-12. februar.

PRESSEMELDING fra Trøgstad Sparebank Is-Arena

Årets landsmesterskap (LM) på skøyter arrangeres på Trøgstad Sparebank Is-Arena i 10-12. februar med Båstad IL Skøyter som arrangør. 138 av landets beste 12- 16 åringer og para-løpere kommer til Båstad denne helga for å konkurrere. Klubben har med 12 av sine yngre løpere og klubbens leder Finn Lunde ser frem til gode sportslige resultater for alle.

Ca. 80 funksjonærer er i full gang med forberedelser til arrangementet som starter fredag 10/2 kl. 15.00. Løpene vil foregå fredag ettermiddag samt hele lørdag og søndag. Publikum ønskes selvfølgelig velkommen til å se gode skøyteløpere i Båstad denne helga, og Lunde håper på mange besøkende under arrangementet.

LM har med løpere fra hele landet fra Tromsø i nord til Arendal i syd. 138 løpere fra 12 -16 år skal konkurrere i de individuelle distansene 100m, 500m, 1000m, 1500m og 3000m. I tillegg vil det bli gjennomført 11 fellesstarter hvor inntil 18 løpere stiller til start samtidig, hvor første til mål er vinner. Dette er en særs fin publikumsopplevelse med innlagte spurtrunder. De eldste løperne går hele 10 runder med 2 spurtrunder lagt inn underveis. Her blir det høy fart og spektakulære skøyteløp!

Lagtempo er en annen forholdsvis ny skøyteform som også skal gjennomføres i Båstad denne helga. Et lagtempolag består av 3 løpere, og det stiller 2 lag på banen samtidig. De starter på hver sin langside og går 4 runder før målgang på samme sted. Siste løper på laget i mål teller på tidtakingen.

Fellesstarten blir arrangert fredag fra ca. kl. 17.00 og lagtempo er planlagt lørdag mellom kl. 15.30 og kl. 16.30. Publikum anbefales spesielt å se på disse løpene, men selvsagt mye å se på gjennom hele helga.

Arrangørklubben stiller med 12 løpere i årets LM og er dermed nest største tropp til mesterskapet. Løperne har forberedt seg godt og ser frem til å stille i mesterskapet på hjemmearenaen. Det knyttes store forventninger i klubben til at flere skal hevde seg godt i de ulike års- og para-klassene.

Ca. 80 funksjonærer trengs til å gjennomføre både forberedelser og selve arrangementet i helgen. Her må alle oppgaver fra snørydding og parkering til løpsgjennomføring, tidtaking og servering planlegges nøye, for å sikre et godt gjennomført arrangement. Klubben er kjent for gode arrangementer og dette skal føye seg inn samme rekken, sier Kai Fjeld, leder for stevnet. Han setter stor pris på den velvillighet som er vist fra alle funksjonærer. Mange har arbeidet svært mye med forberedelser, og omtrent samtlige har vært med på trening og øvelser på de ukentlige skøyteløpene, for å forberede seg så godt som mulig til LM. Dette blir en hektisk helg, sier Fjeld, som er helt trygg på at arrangørstaben har full kontroll på alle områder.

Pressen inviteres til en presentasjon av klubbens deltaker på Trøgstad Sparebank Is-Arena tirsdag 7.februar Kl. 18.00. Her vil foruten løpere også trenere, klubbens ledelse og stevneledelsen være til stede for spørsmål. Det vil selvsagt bli anledning til foto og film.

Båstad 5. februar 2023.

Ytterligere opplysninger gis av:

Finn Lunde, klubbens leder 94876922 og Kai Fjeld, Stevneleder 90134344