Serieløp 2 – 12.januar

Første vinter med tak og vegger har vist oss at det virkelig er behov for nettopp det. Med temperaturer opp mot 8 varmegrader, regn og vind har det de siste årene bare vært å begynne planlegging av gjenoppbygging av isen. Forrige uke tæret på isen vår og banemannskapene har måttet jobbe for å bygge den opp igjen, men banen er nå såpass beskyttet at vi fikk avholdt treninger på is hele uka og et serieløp torsdag kveld. Riktignok med bare 2x100m – men vi fikk debutanter og milepæler allikevel og vaflene smakte godt også denne gangen.

20 løpere meldte seg på, og når alle måtte gå 100m fikk vi flere spennende dueller blant yngre og eldre løpere som normalt ikke møtes på distansen. Flere av våre eldste løpere har ikke gått 100m på flere sesonger og satte dermed solide perser på distansen som mange av dem skal gå under LM på hjemmebane i februar.

Dagens eneste debutant var Henrik Baastad-Teig (7). Med et par sesonger med skøyteskole bak seg fikk vi endelig Henrik til start i et serieløp, og han ble med det første debutant til å motta medaljen sin på den nye pallen på oppløpssida. Han kom seg i mål på under 30 sekunder på både første og andre forsøk, og dukket også opp igjen under Villbåstingen på søndag. Der gikk han likegodt 100 runder(!) , motivert av målsetningen om å slå sin helt på fotballbanen Henrik Udahls 122 registrerte runder på skøytebanen. Nå er det Udahl som må komme seg tilbake i skøytene, for Henrik BT står nå loggført med 126 runder totalt!

Største forbedring av båstadpers sto Maiken Nerstad Gundersen for. Hun sto registrert med 25,09 som bestetid før start, forbedret denne to ganger og står nå med tida 14,52.

Adrian Andreas Grønnevik forbedret også sin båstadpers to ganger og forbedret den med nesten 10 sekunder – fra 21,25 til 11,56.

Raskest av alle var Marius Sæther Nilsen. Han har gått 100m i ny og ne de senere årene og klarte ikke å slå sin båstadpers som er på 11,15 – men med 11,3 og 11,4 på sine to løp kan vi si at han har den innen rekkevidde.

Vi håper isen er 100% klar til bruk til neste serieløp – vi trenger å øve oss inn mot LM som arrangeres hos oss 10.-12.februar.