Sandefjordløpet 2024

Helga 17-18.februar ble det tradsijonsrike Sandefjordløpet arrangert for 20.gang i Vikingskipet. Årets utgave hadde 309 deltakere påmeldt, og Båstad IL Skøyter var på plass med 12 deltakere – deriblant 3 rekrutter som gikk i Vikingskipet for første gang.

Rekruttene gikk 100m og 300m begge dagene, og som alltid er det MANGE rekrutter på Sandefjordløpet – ca 120 faktisk. Dermed ble det endel venting mellom løpene, men den tiden ble flittig brukt på isen på indre bane i Vikingskipet slik at våre rekrutter har fått valuta for iskort-pengene.
Debutantene Jonah, Amund og Elise Tveten gikk løp utenfor Båstad for første gang og fikk stødig veiledning av de mer erfarne Endre Østbye og Tuva Krokeide – og basert på innsatsen og responsen tror vi de blir med neste gang vi reiser til Hamar også.

Vi hadde også med oss to løpere i 10-års klassen. Etter at begge forbedret sine personlige rekorder på 100m ganske formidabelt på vårt eget serieløp torsdagen i forveien lå det en forventning om enda bedre tider i helga. Klassen gikk 300m og 500m begge dager, og Iver Westgaard satter personlig rekord på begge distanser i løpet av helga. Det samme gjorde Amelija Barzdaite som nå er nede i 55,15 på 500m og dermed har forbedret den tiden med 7 sekunder i løpet av sesongen.

Klassen 12 år der vi har med Mathea Krokeide og Malin Myhrer hadde denne helga godt oppmøte med 10 løpere, og disse gikk 500m og 1000m begge dager med sammenlagtresultat – altså blir tidene for alle distanser lagt sammen og det gjelder å komme i mål på alle distanser for å ha noe å fare med på sammenlagtlista. Jentene våre har gått fortere og fortere etter nyttår og fulgte opp med bra fremgang også i helga. Malin ble nummer 4 sammenlagt etter å ha knust egne perser på begge distanser og nå er på 54-tallet på 500m og under 2 minutter på 1000m, mens Mathea ble nummer 7 etter også ha forbedret sine personlige rekorder på begge distanser.

De tre siste løperne våre denne helga går i junior-klassene. Leona Grønnevik går i klassen junior C hvor 27 løpere stilte til start, og sammenlagtresultatet etter 2x500m, 1000m og 1500m telte. Leona satte pers på alle tre distanser denne helga og endte som nummer 22.

I samme klasse på guttesiden gikk Albert Westgaard og Oliver Østbye, hvor 23 løpere var påmeldt. Albert endte på 20.plass sammenlagt etter å ha satt personlig rekord på både 500m og 1000m.
Oliver endte som nummer 17 uten å tukte sine egne perser fra Vikingskipet tidligere denne sesongen.

Sesongen går nå virkelig mot slutten, og rekruttene våre er nå ferdige med å gå løp utenbygds. Aldersbestemte og junior har muligheten til å gå Siste Indre på Frogner og Karlstad Nordiska før vi legger stålet i skuffen noen måneder.