Prisdryss over klubb og løpere

Skøytesesongen er for lengst avsluttet i Båstad, men etter endt sesong venter det oppsummeringer av,og premieutdelinger for, sesongens prestasjoner. Den siste drøye uka i april gikk med til sesongavslutning for våre aktive løpere hjemme i Båstad og Indre Østfold Kommunes idrettsgalla i Askim Kulturhus. Begge steder ble honnør gitt til de som fortjente det – deriblant våre løpere og frivillige som har lagt bak seg et begivenhetsrikt år!

Idrettsgalla 2023

Vi tar det siste først. Idrettsgallaen til Indre Østfold Kommune har ikke blitt arrangert så veldig ofte da pandemien har preget kommunens første leveår, men fredag 28.april 2023 gikk arrangementet for fullt og Båstad IL Skøyter har gjort seg bemerket både på og utenfor skøytebanen.
Gjengen på bildet over representerer den rå gjengen som har driftet skøytebanen vår de siste årene og ikke minst stått i front for byggeprosjektet vi fullførte høsten 2022. Kåre Anders Orderud, Petter Ole Kirkeby, Glenn Øyvind Teig og Kai Fjeld mottok prisen «Årets Ildsjeler» som rett og slett gikk til Båstad IL Skøyter, og gutta som mottok prisen og alle de har jobbet sammen med fortjener hvert eneste godord som ble servert. Innsatsen som er lagt ned har lagt grunnlaget for all aktivitet i klubben, og med det de andre prisene som gikk til Båstad IL Skøyter denne kvelden:

Indre Østfold Kommunes Idrettspris 2023 gikk til Maiken Nerstad Gundersen for innsatsen gjennom sesongen 2022 som tok henne til Nederland og Special Olympics i vinter. Ordfører Saxe Frøshaug delte ut prisen og stipendet som vi håper gir Maiken ytterligere motivasjon for sesongene som kommer.

«Årets forbilde» gikk til Marius Sæther Nilsen. 16-åringen fra Båstad har kjempet seg tilbake på skøytebanen og fotballbanen det siste året etter to runder med kreftbehandling. Alltid på trening, alltid i godt humør – en mer fortjent vinner av en slik pris skal man lete lenge etter.

«Årets mannlige utøver» gikk til Paul Fredrik Michelet. Grunnlaget for prisen ble lagt vinteren 2022 da PF kjempet i Norgestoppen i sin klasse og også slo kretsrekorder som hadde stått i to tiår. Vi skulle gjerne sett PF på isen i sesongen som gikk og håper han kan finne igjen gleden av å gå på skøyter med slik oppmerksomhet.


Sesongavslutning på klubbhuset

Søndag 24.april samlet vi våre egne løpere til premieutdeling for sesongen som har gått. Ca 30 løpere møtte opp for å motta premier for å ha gått serieløp, i tillegg til klubbens og kretsen priser for årets utøvere og prestasjoner. Elisabeth Lien Fjeld sto for utdeling av klubbens egne priser mens Finn Lunde overrakte priser på vegne av Østfold Skøytekrets:

«Utviklingsprisen» gikk til Adrian Andreas Grønnevik. Adrian har jobba knallhardt gjennom hele sesongen både med styrke, utholdenhet og teknikk og har satt perser gjennom hele sesongen. Han er allerede observert i trening for sesongen som ligger foran oss og vil garantert bli et navn som skal nevnes også til året.

«Innsatsprisen» gikk til Marius Sæther Nilsen. Endelig har han vært frisk nok til å trene gjennom hele sesongen og har i tillegg til å gå samtlige serieløp i Båstad fått med seg flere stevner, LM på hjemmebane og deltatt i NC.

«Bestemannsprisen» fra kretsen gikk til Amalie Haugerud Teig. Det er ikke mange – om noen – jevnaldrede som holder følge med Amalie på Skøytebanen noe hun beviste med 5 gull og 1 sølv i LM samt sammenlagtseier i NC i klassen junior kvinner. Foran neste sesong venter videregående skole og enda mer trening – vi håper å se deg på isen i Båstad da også.

«Bestemannsprisen Para» gikk til Maiken Nerstad Gundersen. Maiken har gått alt som kan gås av skøyteløp gjennom sesongen – både på lang og kort bane – og er en godt synlig løper på resultatlistene med Båstad IL Skøyter ved siden av sitt eget navn. Gratulerer!


Til slutt tar vi med oss premieing av deltakelse på sesongens serieløp. Første sesong under tak i Båstad ga oss 9 serieløp i tillegg til et mindre klubbløp. 60 deltakere gjennom sesongen og 36 løpere på et enkeletarrangement er meget godkjent og vi håper neste sesong vil gi minst like mange deltakere. 4 løpere deltok på samtlige 9 serieløp og fikk med det de største pokalene: Maiken Nerstad Gundersen, Adrian Andreas Grønnevik, Marius Sæther Nilsen og Mathea Helen Krokeide.