PRESSEMELDING fra Trøgstad Sparebank Is-Arena

PRESSEMELDING fra Trøgstad Sparebank Is-Arena

Byggingen av takoverbygget på skøytebanen i Båstad er ferdig, og kommunen har gitt brukstillatelse på anlegget. På grunn av leveringstider mangler det fortsatt noen dører, porter og vinduer, men dette hindrer ikke bruken av skøyteanlegget.

Klubbens leder Finn Lunde er svært fornøyd med de gjennomførte byggearbeidene og ser frem til at værforhold og strømpriser gir mulighet for is på banen. Landsmesterskapet på skøyter 2023 skal arrangeres på banen 10.-12. februar 2023, og klubben er i full gang med forberedelsene.

Grunnarbeidene til takoverbygget startet rett etter påsken i år, og alt arbeid har gått helt etter planen med ferdigstilling i november 2022. Kun noen dører, porter og vinduer gjenstår å montere, men disse blir satt inn fortløpende etter hvert som de ankommer Båstad.

Bygget fremstår nå som et topp moderne anlegg for både «innendørs» skøyteidrett og andre aktiviteter utenom skøytesesongen. Hele 8.200 m2 tak og 2.200 m2 yttervegger sørger for fine forhold til aktivitet fremover. Bygget består for øvrig av ca. 180 tonn galvanisert stålkonstruksjon festet til solide fundamenter laget av ca. 40 tonn armeringsstål og ca. 500 m3 betong.

Lyset i bygget er delt i 2 med utebelysning rundt hele i kombinasjon med «gatelys» innvendig, som tennes automatisk når mørket senker seg. Den andre delen er selve banelyset (flomlys) som slås på ved bruk av banen. Alt lys er basert på LED-teknologi med lavest mulig bruk av energi. Det er og montert rømningslys i takoverbygget og brannalarm i de eksisterende bygningene.

Prosjektleder Kai Fjeld takker alle leverandører for et meget godt samarbeid under hele prosessen! Norconsult AS har utført detaljprosjektering og søknadsprosesser, og arkitektfirmaet Bernt Bekke Arkitekter as har designet bygget. Grunnarbeidet er utført av Herstad AS, og alt av betongarbeider er utført av Haugerud Vikeby AS. Mona Betong har levert betong, og Maxbo Torper har vært svært behjelpelig ved anskaffelse av øvrige byggevarer. Tore Ligaard AS leverer og monterer portene i bygget. Selve bygget er oppført av Nordic Steel Constructions AS med flere underleverandører. Særs nøyaktig stikking og angivelse av fundamentpunkter er utført av Båstad-firmaet Landmåler Ruud. HS-Elektro står for alt av elektrisk opplegg, mens Alarmlink har levert og montert brannalarmanlegget i bygningene. I sluttfasen har firma Hauer og Kjeve utført beslag og monteringsarbeider. Haavaldsen Asfalt AS har sørget for skikkelig «finish» i bygget og lagt asfalten mot ytterveggen. Viktige lokale støttespillere i byggeprosessen har også vært Retura Østfold og Sørby Utleie, som har stilt utstyr til disposisjon på byggeplassen. Nevnes må og Indre Østfold kommune ved plan- og byggesaksavdelingen for svært profesjonell og rask behandling av alle søknadsprosesser.

Jeg er meget godt fornøyd med gjennomføringen av byggeprosessen og ønsker å takke alle for god innsats, uttaler leder for klubben Finn Lunde. Han legger til at uten god støtte fra kommune, fylkeskommunen og andre finansinstitusjoner hadde dette ikke latt seg gjennomføre. Ikke minst Trøgstad Sparebank har bidratt betydelig for å løfte prosjektet, som har en sluttsum på ca. 33 mill. kr. Klubben forventer merverdiavgiftsrefusjon på drøye 6 millioner, som vil redusere totalkostnaden.

Klubbens medlemmer, støttespillere og naboer har bidratt med gravemaskiner, traktorer etc. og utført betydelig dugnadsarbeid på området og bygninger. Mange har vært involvert i daglig renhold og rydding av byggeplassen samt maling av klubbhuset. Godt å ha med seg slike folk i nærmiljøet, uttaler Finn Lunde på vegne av alle i skøyteklubben. VI håper på like god innsats neste vår når uteområdet skal slutt planeres og tilsås med gress etc. Høstregnet har kommet litt for raskt til at vi ble ferdige med alt ute.

Lunde ser frem til en svært aktiv skøytesesong kommende vinter under tak i Båstad, men været har ikke vist seg fra den beste siden så langt. Banen er klar for islegging så snart gradestokken nærmer seg «blå-grader», og forhåpentligvis en strømpris som er til å leve med fremover. Han oppfordrer alle til å komme på skøytebanen og benytte seg av de tilbudene som det legges opp til. Alle barn er spesielt velkommen på mandagskveldene og skøyteskole, men banen vil bli preparert for bruk hver dag hele sesongen igjennom. Så det er bare å komme når det passer, sier Lunde.

Båstad-klubben har fått tildelt Landsmesterskapet for 2023, og dette foregår på banen 10.-13. februar 2023. Her stiller ca. 125 av landets beste ungdommer på skøyter til årets «norgesmesterskap» for de som er 12-16 år. Her vil det foruten individuelle distanser bli gått lagtempo og fellesstart på skøyter inkludert klasser for para-utøvere.

Båstad 16.11.2022.

Kontaktpersoner:

Leder for klubben: Finn Lunde 94876922  finn.lunde@gjensidige.no                     

Prosjektleder: Kai Fjeld 90134344 kai.fjeld@outlook.com