Nytt serieløp og KM gjennomført

Igjen hadde vi over 30 løpere i aksjon under taket i Båstad, og igjen ble det høvet både sekunder, tideler og hundredeler av de personlige rekordene. Når vi i tillegg kunne krydre arrangementet med Kretsmesterskap for Østfold Skøytekrets der opptil flere løpere gjorde comeback for anledningen ble løpet også ekstra severdig for publikum.

Serieløp nummer 6 for året

For 6.gang i 2023 arrangerte vi serieløp, og om man legger til et løp like før jul så har vi kunnet tilby løp mer eller mindre uavbrutt siden midten av desember denne sesongen – kun avbrutt av juleferie og LM-pause. Nok en gang hadde vi en debutant til start – Ane Vemren Refling (7) stilte til start på 100m og gikk i mål på under 35 sekunder – en god start på skøytekarrieren.

En annen løper som har kommet seint men godt denne sesongen er Johannes Kjeve(12). Han gikk for første gang under 15 sekunder på 100m og har med det fått et lite overtak på lillebror Andreas Kjeve (9) igjen. Av 16 startende på 100m ble det satt 11 personlige rekorder denne uka og våre egne løpere følger med det opp rekordraset fra LM på glimrende vis.

Det ble også gjennomført 2 par på 400m, 7 par på 500m og 1 par på 1000 meter i det ordinære serieløpet denne torsdagen slik at tilskuerne fikk en skikkelig helaften da vi også flettet inn 500m og 1500m i KM.

Kretsmesterskapet 2023

16 løpere stilte til start i årets KM der sammenlagtvinneren i hver aldersklasse fra 12-16 år samt senior blir kronet Kretsmester. Noe overraskende er det kanskje at det var i klassen Senior Menn vi hadde flest deltakere til start med 5 løpere til start. Jørgen Sæves stilte som åpenbar favoritt, vi vet at Andreas Holmen Minge trener mye, og at Lars Marius Nes og Bjørn Fjeldstad har mange runder på banen i vinter – men at Ingvald Holmen Minge igjen skulle snøre på seg skøytene ga et gledelig gjensyn. Legger vi til at Paul Fredrik Michelet dukket opp og plukket inn KM-tittelen for G15 som eneste deltaker i klassen så var det en fin rekke comeback vi kunne klokke inn på de to distansene.

I de øvrige klassene er heller ikke spenningen så stor. Kun i G12 og G13 var det mer enn en deltaker, men ved å sette opp løperne mot hverandre på kryss av klassene fikk alle en parkamerat å gå mot og dermed ble det satt fine tider selv om Kretsmestertitlene var delt ut på forhånd. Kretsmestere og øvrige plasseringer KM 2023 er som følger: