Ny sesongoppkjøring er i gang

Sommerhalvåret kan være langt for en skøyteløper, med fokus på styrke og utholdenhet. Derfor er det alltid like velkomment når sommerisen legges i Vikingskipet og man får noen dager med is under skøytene. Skøyteforbundet har i år slått sammen «Jenteløftet» og «Gutteløftet» og kjørt felles Skøytecamp for gutter og jenter i alderen 10-15, på Hamar fra 4. til 9.august. Tre løpere fra Båstad IL Skøyter tok turen og har med det fått en tyvstart på is-sesongen.

Amelija Barzdaite(10), Oliver Østbye(14) og Adrian Grønnevik(15) satte av ei uke av sommerferien for å bo på Toneheim Folkehøyskole og få trening og veiledning av forbundets trenere og også noen landslagsløpere. Totalt deltok 64 skøyteløpere på samlinga som hadde et variert innhold med både barmarkstrening og is-trening i tillegg til mye sosialt samvær og også middag med landslagsløperne som var med. Se litt av hva løperne holdt på med HER

Sommerisen og også denne skøyecampen skulle blitt avsluttet med sommerløpet 12. august. Her var det 200 påmeldte løpere som nok var heltente for å prøve isen, men da Mjøsa gikk over sine bredder etter uværet «Hans» ble Vikingskipet stengt og løpet avlyst. Her skulle også Båstad IL Skøyter hatt med flere løpere og vi må som de fleste andre her i landet smøre oss med tålmodighet en stund til før vi kan gå på is.

Neste mulighet for is er for båstingenes del helga 1-3.september da vi arrangerer en treningsleir i Vänersborg i Sverige.