Maiken tok andreplass i Nederland, Amalie vant i Vikingskipet!

Vi reiser ikke bare landet rundt og går på skøyter – Båstad IL Skøyter har representanter også på kontinentet! Og ikke bare står våre løpere på start- og resultatlistene – de står også «på pallen».

Vi starter med å følge opp den eneste løperen i klubben som har gått utenfor landegrensene i helga – Maiken Nerstad Gundersen. I Utrecht, Nederland – i «Special Olympics Invitational 2022» – gikk Maiken to distanser på kortbane og hanket inn to sølvmedaljer for sin innsats.

Våre øvrige løpere eldre enn 11 år var i helga invitert til Odalsskøyta i Vikingskipet. Nord-Odal IL Skøyter sto for arrangementet med 214 påmeldte løpere, og Båstad IL stilte med 11 løpere til start – i tillegg til 2 funksjonærer under kursing. Resultatene til både løperne på banen og funksjonærene på linja vitner om en vellykket helg – der kanskje Amalie Haugerud Teigs sammenlagtseier i klassen Jenter Junior B(JJB) står som det mest imponerende: etter to 500m, en 1000m og en 1500m knep hun seieren 0,102 poeng foran Leona Olstad Grinden fra arrangørklubben Nord-Odal IL.

Vi trekker også frem Albert Westgaard som sesongdebuterte i Vikingskipet i helga. Han satte personlig rekord på 500m både lørdag og søndag med bestetid på 58,28 i tillegg til at han debuterte på 1500m.


Båstadløpere som deltok denne helga(Fra yngst til eldst)

LøperKlasse
Malin MyhrerJ11
Mathea Helen KrokeideJ11
Albert WestgaardG12
Thomine Sæves MyhranJJC
Helle Leona GrønnevikJJC
Oliver ØstbyeGJC
Adrian Andreas GrønnevikGJC
Amalie Haugerud TeigJJB
Mathias MyhrerGJB
Marius Sæther NilsenGJB
Johann Jørgen SævesM

Vi har nå passert første søndag i advent og det er fortsatt ikke is i Båstad, noe vi virkelig begynner å se behovet for – mengden trening på is gjør seg gjeldende når vi konkurrerer mot løpere fra hele landet og vi er på et absolutt minimum av istid. I tillegg til det åpenbare: vi ønsker å ta i bruk det nye anlegget vårt og la alle rundt oss få delta i gleden av å gå på skøyter!
Det er mangelen på kaldt nok vær som er hovedårsaken til at vi enda ikke har kunnet begynne, men vi ser nå at det åpner seg muligheter når vi går inn i desember; gradestokken skal ned mot og under 0 grader når helga nærmer seg, og våre menn med traktor og vannvogn sitter klare med ett mål for øyet – trening på is i store deler av desember!

Mens vi venter på at egen bane skal bli klar legger vi igjen ut på landeveien helga 3-4 desember:
Vi stiller i alle klasser – rekrutt og opp – på Krystallcupen på Jevnaker lørdag 3.desember!

Resultater Odalsskøyta 2022: