Maiken skal representere Norge i Nederland

Maiken Nerstad Gundersen (20) får en av sitt livs drømmer oppfylt når hun 26-28. november reiser til Utrecht Nederland for å representere Norge i Special Olympics Invitational 2022.

Maiken kom til Båstad IL før 19/20 sesongen og har så lenge hun har vært hos oss vist stor treningsiver og vilje til å komme seg opp og frem i skøytesporten. Hun har gått på skøyter siden hun var 9 år, men har grunnet balanse og koordinasjonsutfordringer alltid måtte jobbe hardere enn sine jevngamle for å få fart på skøytene.

Løsningen på Maikens utfordringer var tidlig i karrieren å gå mot løpere i lavere aldersklasser enn sin egen, før man de siste sesongene har økt fokuset på løpere med funksjonsnedsettelser og hun har dermed fått konkurrere i en egen klasse mot løpere på hennes eget nivå. Dette har gitt resultater, og vinteren 2022 vant Maiken alle distanser og sammenlagt i LM på kortbane, fikk pallplass i LM på hurtigløp i tillegg til at hun kvalifiserte seg til Special Olympics World Winter Games 2022 som skulle bli avholdt i Russland i februar 2022.

Arrangementet i Russland ble som mye annet i den delen av verden avlyst grunnet krigen i Ukraina og drømmen om å gå for Norge i utlandet ble dermed skrinlagt inntil videre, men nå i høst har altså kompensasjonen kommet: sammen med 5 andre norske løpere i sin klasse reiser Maiken til Utrecht i Nederland for å representere Norge i Special Olympics Invitational 2022.

Vi gratulerer Maiken med uttaket og ønsker lykke til – vi er stolte av deg.