Hamarlekene 2024 gjennomført

6. og 7. januar tok 13 Båstadløpere turen til Hamar og Vikingskipet for det tradisjonsrike stevnet Hamarlekene. Årets utgave hadde hele 256 påmeldte skøyteløpere fra hele landet fra rekrutt til senior, med til sammen 1017 starter fordelt på distanser fra 100m til 5000m. For de eldste juniorene var dette også kvalifiseringsløp til junior-VM og arrangør Hamar IL hadde med det et både stort og viktig arrangement å arrangere – noe de som vanlig gjorde på en god måte.

Blant rekruttene våre hadde vi denne helga med 3 løpere. Isach Hansen Lunde (9) var med på lørdag og sneik seg unna fotografen, mens Endre Østby (10) og Tuva Krokeide (8) stilte til start begge dager. Rekruttene gikk 100m og 300m begge dager, og både Endre og Tuva gikk raskere på søndag enn på lørdag og ble selvsagt premiert etter endt innsats.

I klassene for 10 åringer hadde vi 3 Båstinger på start. Amelija Barzdaite har nå gått så lenge på skøyter i Båstad at vi regner henne som Båsting til tross for bostedsadresse Enebakkneset. Hun hadde for første gang i år med seg Eira Mortensen i jenteklassen og stilte til start på 100m og 500m begge dager. Eira satte pers på 500m lørdag mens Amelija klinka til med pers på begge distanser søndag.
I gutteklassen var Iver Westgaard eneste Båsting, og med pers på 100m søndag skal også han reise hjem fornøyd.

I klassen jenter 12 år har vi to løpere som trener og går mye på skøyter sammen. Klassen er liten – som oftest bare 5-6 løpere hvert stevne – og våre jenter går ofte mot hverandre. Begge dager gikk de 500m og 1000m, og etter en litt vanskelig desember for begge to løsnet det på 1000m søndag formiddag. Malin Myhrer satte personlig rekord med ett sekund på 2.04,84, mens Mathea Krokeide forbedret sin personlige rekord med 4 sekunder og gikk i mål på 2.12,10. Dessverre holder ikke disse tidene til å hevde seg på pallen, men når tidene går den riktige veien for begge løperne så gjør de de riktige tingene og vil forhåpentligvis på sikt kunne klatre på resultatlistene.

I juniorklassene stilte vi med 5 løpere denne helga, og alle stilte til start på sprint – altså 500m og 1000m begge dager. Marius Sæther Nilsen stilte kun til start på lørdag og fikk ingen sammenlagtplassering, men fikk hhv 8. og 7. beste tid på 500m og 1000m denne dagen. De andre juniorene fullførte hele stevnet, og i samme klasse som Marius stilte Adrian Andreas Grønnevik til start. Han sikret seg 10.plass sammenlagt med 8. beste tid på søndagens 500m som beste plassering.

I junior C sesongdebuterte Albert Westgaard med 7.plass sammenlagt, blant annet takket være personlige rekorder på 1000m lørdag (1.55,82) og 500m søndag (52,80). I samme klasse går Oliver Østby og han sikret seg en 5.plass, etter å ha levert en 5. beste tid på søndagens 1000m. Totalt deltok 13 løpere i klassen.
Også junior C men i jenteklassen er Helle Leona Grønnevik. Blant 9 startende endte Leona på 8.plass med 7.beste tid på lørdagens 500m som beste plassering.

Nå kommer skøytestevnene tett de neste to månedene, og allerede om en uke er det for eksempel ASK Cup på helt ny bane på Valle Hovin lørdag og Villbåstingen hjemme på Trøgstad Sparebank Is-Arena på søndag. Om to uker arrangerer Båstad IL Skøyter 5.runde i NorgesCup samt den første utgaven av Båstadløpet og vi håper mange er nysgjerrige og tar turen til Båstad denne helga.