Hamarlekene 2023

Helga som gikk hadde vi samlet omtrent alle våre løpere i Hamar, for et todagers-stevne i Vikingskipet. Der ble det knust personlige rekorder i stor stil av både store og små, og alle sammen bodde på samme hotell med felles middag på lørdag – dette må vi gjøre mer!

Arrangøren Hamar IL har lang tradisjon med å arrangere Hamarlekene, med Båstad IL som deltaker år etter år. Faktisk hadde vi i 2020 flest deltakere i stevnet og var største klubb med 20 løpere – i år stilte vi med 18 og var ikke størst – men vi hadde den beste heiagjengen. Nærmere 300 løpere stilte til start med Bjugn/Ørland(BØSK) som største klubb og det er en imponerende logistikk som er på plass for å få alle løpere til start i tide, spesielt i rekruttklassen.
Vi hadde med oss 4 rekrutter som gikk 100, 300 og 500 meter både lørdag og søndag. 300m var nytt for våre løpere så der fikk vi en ny opplevelse, og den raske isen i Vikingskipet ga personlige rekorder og veldig høy fart hvilket selvsagt er gøy.

De aldersbestemte løperne våre har – som omtalt tidligere i forbindelse med serieløpene – virkelig fått fart på skøytene. Kombinasjonen av mye istid hjemme i Båstad og god oppfølging av trener Hege Andersen gjennom hele høsten og nå vinteren har gitt synlige resultater. Omtrent samtlige forbedret sine personlige rekorder på 500m og 1000m – vi går for en «ingen nevnt ingen glemt» taktikk i denne saken – resultatene for alle klasser kan leses her.

Båstad IL stilte også med 7 løpere i juniorklassene og en løper i senior. Også her ble det satt personlige rekorder med spesielt søndag som en rask dag; Helle Leona Grønnevik nådde årets målsetning med 500m under 60 sekunder med tida 59,72, Ole Tobias Wethelund fikk sin Vikingskips-debut og Adrian Andreas Grønnevik perset med 44,24 på 500m og var med det 4.raskeste junior C løper på distansen søndag.

Med det er nok en løpshelg over og vi håper det ikke var det siste vi så av Vikingskipet i år – vi har flere unge løpere som har til gode å prøve seg i nasjonal-arenaen så det ville være synd om de må ta isen på grunn av høy strømpris.
I mellomtiden arrangerer vi løp i Båstad på torsdag igjen – håper å se mange der.