Båstadløpere la høstferien til Sverige

Uke 40 er som alltid høstferie, og med første runde i Norges-Cup bare to uker unna er behovet for is-tid prekært. I Sverige har de is i bandy-hallene sine, og i Trollhättan driver Gøran van der Poel fortsatt den lokale skøyteklubben etter at sønnen Nils har lagt skøytene på hylla, og de åpnet dørene for våre løpere slik at vi sammen kunne forberede oss til ny sesong.

Slättbergshallen ble bygget i 2009 og huser i tillegg til Skridskoklubben Trollhättan også bandyklubben Gripen. Verdensrekordholder og regjerende olympisk mester på 5000m og 10000m Nils van der Poel la skøytegrunnlaget for sine meritter i denne hallen – hvilket var markert med premieskap og plakater i hallen, samt nærværet av ildsjel og pappa Gøran.

.

Det var ikke bare NC-løperne våre som var med til Sverige – vi stilte med til sammen 9 løpere i alderen 10 til 18 år, samt tre trenere. Med de korte langsidene man får på en bandybane får man for alvor jobbet med svingteknikken, men det ble også terpet balanse, starter og tempo. Til sammen fikk vi gjennomført 5 is-økter fra tirsdag til torsdag og de eldste løperne fikk seg også en solid sykkeltur onsdag ettermiddag. Det er fortsatt en stund til vi får is i Båstad og turer som denne er helt avgjørende å få gjennomført for at våre løpere skal kunne hevde seg når sesongen setter i gang.