Anlegget åpnet med Villbåsting nr 30

Søndag 15.januar 2023 vil for fremtiden være en merkedato i Båstad IL Skøyter. Takoverbygget ble offisielt åpnet med flere hundre tilskuere, Villbåsting nummer 30 i rekka ble gjennomført og vi fikk se to landslagsløpere på banen vår sette banerekorder på 3000m.

Foto: Glenn Thomas Nilsen/indre24.no

Åpning av Trøgstad Sparebank Is-Arena

Dagens viktigste hendelse kom midtveis i søndagens arrangement, da vi fikk besøk av alle som har hatt noe å si for fremdriften av prosjektet vårt for offisiell åpning. Fylkeskommune, kommune, skøyteforbundet og hovedsponsor Trøgstad Sparebank stilte med representanter på «talerstolen» som for dagen var seierspallen som har blitt laget til det nye anlegget. Det ble mange hyggelige ord og overrekkelse av gaver, etterfulgt av snorklipping av ordfører Saxe Frøshaug – og alle talere var samstemte: prosjektet har vært særdeles godt gjennomført, og sluttresultatet har blitt utrolig flott, og er et eksempel på hva den norske idrettsmodellen kan gi med samarbeid mellom det offentlige, private sponsorer og de frivillige. Med anslagsvis 300 tilskuere under taket i Trøgstad Sparebank Is-Arena ble snoren klippet til stor applaus og seremonien gikk over i å vise hva et slikt anlegg kan gi: to landslagsløpere til start i fine forhold mens regn og sludd fosset ned utenfor!

Landslagsløpere gikk 3000m

«Icing on the cake» er nesten et for mildt uttrykk – å få besøk av for tiden de beste løperne det norske landslaget har og attpåtil få dem på isen i et oppvisningsløp hører med til sjeldenhetene. To fremragende idrettsutøvere, men også to flotte forbilder og representanter for idretten vår; blide og imøtekommende mot alle de møtte og villige til å bruke en halv søndag av det som normalt er en frihelg i Båstad.

Som arrangør hadde vi lagt til rette med godkjent starter og tidtakere med håp om at banerekorder kunne settes. Og det ble gjort – under kontrollerte former gikk både Ragne og Sander inn til banerekorder på 3000m uten å risikere noe før neste helgs NM:

Distanser/klasseLøperTid
3000m herrerSander Eitrem4.05,26
3000m kvinnerRagne Wiklund4.23,77
Foto: Glenn Thomas Nilsen/Indre24.no

TV2 var på besøk. Innslaget om Ragne Wiklund og Sander Eitrem kommer ca 9:15 ut i denne sendingen.

Villbåstingen 2023

Litt i skyggen av de historiske begivenhetene, men likefullt historisk: Villbåstingen ble arrangert for 30. gang på rad – ikke engang avlyst under pandemien – og både unge og gamle deltakere grep sjansen til å knuse runder under taket denne søndagen.

Foto: Astrid Lien Fjeld

Flest runder av alle gikk Mats Huseby(35). Han gikk første halvdel i følge med treningskamerater og klarte til slutt å nedlegge 253 runder ila de fire klokketimene han hadde til disposisjon. Det tilsvarer 101,2 km – over 10 mil!
Andremann i herreklassen imponerte ikke noe mindre – Albert Westgaard (12) fikk inn 171 runder i følge med klassevenninne Mathea Krokeide(12). Men Mathea var ikke beste kvinnelige deltaker – det var det Malin Myhrer (11) som var med 180 runder!. Disse tre unge løperne er alle en del av Båstad IL Skøyters aldersbestemte løpere som trener sammen i Båstad flere ganger i uka – å se gleden og resultatene av treningsinnsatsen er svært gledelig.

Til sammen gikk 130 deltakere 5950 runder under taket i Båstad denne søndagen, et snitt på 45. Distansen tilsvarer 2 380 000 meter – altså 2380 km – litt lengre enn kjøreavstanden Lindesnes-Nordkapp!

Av andre høydepunkter må vi ta med at Tove Pålerud Sæterdal(66) møtte opp og gikk 17 runder og deltok med det i sitt 30. Villbåstingen – 100% oppmøte!
Øvrige milepæler:

25 deltakelser:
Anders Teig

20 deltakelser:
Robert Teig

15 deltakelser:
Dag Rasmussen

10 deltakelser:
Ole Tobias Wethelund
Bjørn Fjeldstad
Jørgen Sæves
Harald Ovrum
Torunn Wethelund
Arild Sæves

5 deltakelser:
Mathea Krokeide
Anders Krokeide

Under premieutdelingen på slutten av dagen fikk også Båstad IL et nytt æresmedlem. Arild Sæther (77) – som forøvrig deltok i sitt 26. Villbåstingen – fikk velfortjent medalje og diplom for sin lange innsats for idrettslaget, både som utøver, trener og leder. Arild er fortsatt en aktiv dugnadsdeltaker rundt skøytebanen, og mottok utmerkelsen med følgende tilbakemelding: «Møt opp på dugnad – det er hyggelig og givende, og se hva vi har fått til her i Båstad takket være dette. Si ja når dere blir spurt!»

Med de vise ordene takker vi for at fantastisk dag på banen i Båstad og håper vi får se like mange på sereløpene våre fremover som vi så denne søndagen. Mandag er hverdagen tilbake med skøyteskole, før vi fortsetter uka med treninger og serieløp, og runder av uka med Hamarlekene i Vikingskipet. Her stiller vi med 19 løpere fra rekrutt til senior og håper med det å farge Hamar rødt og blått.