Amalie konkurrerte i Italia

Minner for livet har blitt skapt den siste uka for Amalie Haugerud Teig. Gjennom sin innsats på kortbaneløp de siste to sesongene har hun imponert og blitt tatt ut til å representere Norge under European Youth Olympic Festival i Pontebba Italia som gikk av stabelen 21-24.januar.

Pre-camp på Olympiatoppen, landslagets trikot og overtrekk, åpningsseremoni, en del av et helt lag med norske utøvere – Amalie har fått kjenne på hvordan det kan oppleves å representere Norge under mesterskap. EYOF er et mini-OL for yngre utøvere med flere grener og både sommer og vinter-versjon. Mesterskapet Amalie har vært en del av kan man lese mer om her, mens konseptet EYOF er beskrevet nærmere på disse nettsidene.

Med 3 løpsdager med både individuelle og lagkonkurranser har hun også få kjenne på nivået blant løpere på hennes alder ellers i Europa, med 4.plass i A-finalen på mix-stafett som et resultatmessig høydepunkt. Resultatene har allikevel ikke hatt hovedfokus under oppholdet – utfordringene både på og av isen har gitt verdifull erfaring for en fremtidig toppidrettskarriere. Sammen med de andre deltakerne fikk kortbanelaget besøk av idrettspresident Berit Kjøll og fikk til og med signere autografer – noen har kanskje sett sitt snitt til å få signaturen til en fremtidig olympisk mester?

Det norske laget beit bra fra seg i Italia og har sammen fått flere oppturer. Miika Klevstuen ble nummer 2 på 1500m mens Eirik Andersen ble nummer 3 i B-finalen på samme distanse. Legger man da til 4.plassen på mix-stafetten disse gutta tok med Anne Sofie Knutsen Birkedal og Amalie har de fått vist seg skikkelig frem.

Mika, Eirik og Anne Sofie er forøvrig påmeldt til Landsmesterskapet og kommer dermed på besøk til Båstad allerede om et par uker – de er alle å regne med på flere distanser også der og vi blir ikke overrasket om de ropes opp under medaljeseremoniene den helga. Før de kommer så langt skal de en snartur til Harstad for junior NM Allround til helga – der Amalie og Bernard Benjaminsen fra Båstad IL også stiller til start – konkurransene står i kø for juniorløperne!

(Alle bilder i saken er lånt fra Olympiatoppen og Skøyteforbundets facebooksider)