10 løpere i aksjon i helga

I helga har vi gått på både kort og lang bane, vi har sesongdebutert, satt personlige rekorder og vunnet klassene vi har stilt opp i. Båstad IL Skøyter markerer seg i både bredden og toppen!

Krystallcup – Jevnaker IL Skøyter lørdag 3.desember
I fine forhold stilte vi med 3 rekrutter, 2 aldersbestemte og 3 juniorløpere på Jevnaker lørdag. To av rekruttene våre – Amelija Barzdaite og Endre Østbye- sesongdebuterte denne dagen, og til tross for ømme skøyteføtter satte Amelija personlige rekord på 100m. Det samme gjorde Tuva Kristin Krokeide og hun fulgte også opp med pers på 500m.

Blant de eldste løperne vi hadde med oss er det ikke lenger like lett å sette personlige rekorder «over sommern», men at det har blitt trena viser hvertfall Adrian Grønnevik. I klassen junior C ble han nummer 4 av 10 løpere og leverte meget godt på både 500m og 1000m – en spennende løper å følge videre gjennom sesongen.

Øvrige Båstadløpere på Jevnaker: Oliver Østbye (MJC), Helle Leona Grønnevik (JJC), Malin Myhrer (J11), Mathea Helen Krokeide (J11).

Resultater kan leses HER

OSK Open – Kortbane, Norgescup2, Sonia Hennie Ishall 3-4 desember
Kortbane er ikke den mest profilerte grenen i Skøyte-Norge. Mange tenker på Steven Bradburys utrolige gull i OL i 2002 (video av den HER) og at dette er en gren man kun ser i OL – men det er en stadig voksende gren både i Europa og i Norge, og kan fint kombineres med hurtigløp. Svingteknikk er vesentlig i hurtigløp og enda viktigere i kortbane der man går i sving omtrent hele løpet. På hver distanse gås det utslagsrunder der de beste går videre fra kvartfinale og semifinale – til man står igjen med et finaleheat der vinneren vinner distansen. Gjennom et stevne gås det flere distanser og til slutt kåres en sammenlagtvinner.

Amalie Haugerud Teig stilte i klassen for Junior C og B sammen med 12 andre løpere. I kortbane konkurreres det på tvers av disse klassene og Amalie stakk av med sammenlagtseieren her etter å ha vunnet både 1500m,500m og 1000m. I tillegg vant Amalie Superfinalen på 1500m og poengterte med det at hun er å regne med i denne grenen i tiden som kommer.

Maiken Nerstad Gundersen stitle til start i klassen Special Olympics med 3 andre løpere og var ikke noe snauere enn Amalie; Med seier på 1000m, 500m, 777m og Superfinalen på 1500m tok også hun med seg sammenlagtseieren hjem til Indre Østfold!
Resultatene fra hele helga kan leses HER

Vi nevner til slutt at det nå er is i Båstad, men enn så lenge er den litt tynn. Det jobbes på spreng og håpet er at vi har is å gå på under taket i Ekhaugenveien før helga i uke 49!